Jízda proti větru na tříkolce pro seniory

Zpět na Blog
Jízda na tříkolce

Jízda proti větru na tříkolce pro seniory

Kategorie: Jízda na tříkolce

  1. Při jízdě na tříkolce vás vedle dopravních či technických překážkách může potrápit protivítr. Protivítr může určit, zda vaše jízda na tříkolce pro seniory bude sportem a zábavou nebo pouze nutností dojet do cíle. Silný vítr a jeho směr sice neumíme ovlivnit, no známe pár triků a pomůcek, díky kterým na konci dne nebudeme zničen a vyšťavený.

 

Dobře se předem oboznamte s počasím

Díky internetu a podrobným předpovědím počasí si při plánování trasy víme přesně zjistit, kde, kterým směrem a jakou rychlostí bude vítr foukat. Umožní vám to buď se zcela vyhnout protivětru nebo se do něj dostat jen na krátkou dobu. Pro začínající cykloturisty je takové plánování tím nejjednodušším a správným řešením. Pomůže vám to zejména na jaře a na podzim, kdy je pravděpodobnost výskytu či změny větru vysoká.

Pro ty, kteří protivítr nemohou nebo nechtějí obejít, jsou stále populárnější elektrické tříkolky pro seniory, které nejsou dnes vůbec drahé. S takovou tříkolkou se sníží vydané úsilí pomocí elektromotoru při jízdě proti větru a zvýší se požitek s jazdy.

 

Modrá elektrická tříkolka

 

Střídání na čele v případě skupiny

Vo větších skupinách lze využít metoda ze silniční cyklistiky, při níž jeden jezdec se postaví na nějaký čas na čelo skupiny a ostatní jedoucí těsně za ním si odpočinou od větru. Po čase se cyklisté na čele střídají. Tato metoda vyžaduje cvik a pro ty, co si rádi vychutnávají krásy přírody, to asi nebude pravé ořechové.

 

Snížení odporu

Pokud už jsme se do protivětru dostali, nejlepší je naši pozici zmenšit, čili v tomto případě nejezdíme vzpřímeně, ale naopak, skrčit se k řidítkům tříkolky pro seniory. V takových případech se doporučuje snížit i vybavení – vezmete si s sebou jen to, co je opravdu nutné. pauza

 

Udělejte si pauzu

Poslední možností je udělat si vícekrát pauzu a využít čas k odpočinku při namáhavé jízdě. I když vám vítr způsobuje vrásky na čele, je třeba to brát jako výzvu a pokusit se ho navzájem podvádět. Je jedno jestli vás trápí od začátku, nebo začal vát během dne, je jen na vás, zda si jím necháte pokazit den.

Pokud máte nějaké otázky nebo se chcete poradit ohledně jízdy na tříkolce pro seniory, neváhejte nás kontaktovat. Příjemnou jízdu!

zdroj obrázků: gommer.sk, pixabay.com

 

Vyberte si tu nejlepší tříkolku pro dospělé a seniory:

Prohlédněte si naše tříkolky

 

Sdílet příspěvek

Zpět na Blog